SIS ar putea trece în subordinea Parlamentului: Dodon vrea să destabilizeze situația

539eae4f 3983 48a5 a5d6 4d41babd2b24 POLITIC

Igor Dodon, președintele RM în exercițiu, ar vrea să treacă în scurt timp Serviciul de Informații și Securitate din subordinea Preșidenției în subordinea Parlamentului. Cel puțin asta afirmă unele surse Jurnal TV. Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Mișcarea strategică pe care ar urma să o facă Igor Dodon l-ar putea ajuta să scape de anumite fărădelegi pe care le-ar fi făcut acesta în timpul celor patru ani de mandat, susțin unii depiutați.

„Dodon vrea să distabilizeze situația. Este o încercare de a-și pune la adăpost lucrurile mai puțin bune pe care le-a făcut de-a lungul mandatului, prin punerea SIS-ului la dispoziția Parlamentului. Noi îi spunem că n-o să-i reușească. El nu se gândește la instituții, ci la confortul său”, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu.

Și Chiril Moțpan afirmă că ceea ce-ar pregăti Igor Dodon este strict în interesul său personal.

„Este grav că niște instituții de stat au devenit piese de joc pentru niște politicieni”, susține Chiril Moțpan.

Opinând la acest subiect deputatul PSRM, Adrian Lebedinschi, a comentat că: „greșeala doamnei Sandu a fost că ea a crezut că dacă va veni la Președinție ea va controla toate instituțiile statului”.

Dacă acest lucru se va întâmpla deputații PAS informează că vor ataca în instanță decizia. SIS nu a venit deocamdată cu o reacție la acest subiect.

sinteza.org

Lasă un răspuns