Siegfried Mureșan (EMP): Victoria Maiei Sandu este o schimbare uriașă de direcție pentru Republica Moldova

POLITIC

Victoria Maiei Sandu este un lucru extraordinar pentru Republica Moldova, a declarat Siegfried Mureșan într-un interviu pentru Europa Liberă.

Republica Moldova își schimbă astăzi cu totul direcția – merge spre reforme, merge spre modernizare, merge spre bună guvernare, iese din izolare. Am văzut cu toții săptămâna aceasta reacțiile de la cel mai înalt nivel de la lideri europeni, șefi de state, de guverne, prim-miniștri, președintele Comisiei Europene, al Consiliului European, al Parlamentului European.

S-a văzut foarte clar că, începând de săptămâna aceasta, toate ușile pentru Republica Moldova sunt deschise la Bruxelles. De ce? Fiindcă Maia Sandu este un președinte în care liderii europeni au încredere. De ce au încredere? Fiindcă atunci când a avut funcții de răspundere în Republica Moldova, mereu și-a respectat angajamentele, a făcut ceea ce a promis și a reușit să ducă Republica Moldova înainte.

Ce înseamnă asta pentru cetățenii Republicii Moldova? Înseamnă beneficii concrete în viitor. Și nu doar liderii europeni, ci, ați văzut, și toate marile publicații europene au înțeles că în Republica Moldova a câștigat un președinte proeuropean care vrea reforme, care va apropia Republica Moldova de lumea dezvoltată, iar eu, în toate ședințele pe care le-am avut, toate discuțiile săptămâna aceasta la Bruxelles, inclusiv în ședința cu întreg grupul parlamentar al Partidului Popular European, am spus două lucruri:

Victoria Maiei Sandu este o schimbare uriașă de direcție pentru Republica Moldova, dar este o veste foarte bună și pentru Uniunea Europeană, fiindcă avem în vecinătatea noastră estică un partener, nu mai avem un șef de stat ostil orientat spre Kremlin, avem un partener, de aceea victoria este foarte importantă și pentru Uniunea Europeană și cel de-al doilea lucru: am rugat toată lumea din Comisia Europeană, din Parlamentul European, din Partidul Popular European să ajutăm Republica Moldova și noul președinte cu tot ce putem în perioada următoare.

Interviul integral îl puteți citi AICI.

sinteza.org

Lasă un răspuns