PSRM și grupul parlamentar Pentru Moldova au refuzat dublarea numărului de buletine de vot în diasporă

POLITIC

Platforma DA a propus parlamentului un proiect de lege care ar oferi posibilitatea cetățenilor aflați peste hotare să voteze timp de două zile și, totodată, dublarea numărului de buletine de vot de la 5 000 la 10 000. Inițiativa nu a fost susținută de PSRM și grupul parlamentar Pentru Moldova din care face parte Partidul ȘOR și deputații plecați din PRO MOLDOVA.

„Am văzut cum s-au desfășurat alegerile prezidențiale în diasporă. Mii, zeci de mii de cetățeni nu au putut vota. Noi am propus acest proiect de lege încă în luna mai și este legat de situația pandemică. Noi propunem două zile de vot atât peste hotare, cât și pe teritoriul țării. De asemenea noi propunem suplinirea numărului de buletine de vot de la 5 000 la 10 000”, a declarat deputatul Vasile Năstase.

Dumitru Diacov, PDM: „Noi vom vota includerea în ordinea de zi a acestui proiect, dar este clar că noi trebuie să facem o concluzie mai profundă în legătură cu totul ce s-a întâmplat. Trebuie să modificăm Codul Electoral în așa fel, în cât el să slujească în interesul tuturor păturilor sociale.”

sinteza.org

Lasă un răspuns