Moțiune simplă împotriva lui Voicu: MAI tolerează corupția și e neputincios în fața structurilor criminale de la Tiraspol

26502406 1 POLITIC

Ministerul de Interne tolerează cazuri de corupție și este neputincios în fața structurilor de la Tiraspol când sunt răpiți simpli cetățeni sau chiar polițiști. Declarațiile se conțin într-o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Pavel Voicu, depusă de către deputații Platformei Demnitate și Adevăr și prezentată astăzi la Parlament.

„În ultima perioadă am avut mai multe cazuri de răpire a oamenilor de către structurile criminale ale Tiraspolului. Ministerul de Interne este neputincios când sunt răpiți cetățenii simpli și chiar angajații MAI. Totodată, se manifestă toleranță față de elemente de corupție la MAI care nu au fost investigate”, a declarat deputatul Dinu Plângău, de la tribuna Parlamentului.

Precizăm că ieri un grup de veterani ai războiului de la Nistru au protestat în fața Ministerului de Interne, cerând demisia conducerii instituției.

„Ministrul Pavel Voicu este una din piesele puternice ale lui Igor Dodon. Sistemul corupt urmează să fie demontat piesă cu piesă: dacă va cădea una, celelalte vor începe să se clatine. Acest lucru îl cunosc bine și celelalte personaje apropiate lui Igor Dodon, care fac tot ce pot pentru a-și menține controlul cel puțin asupra unor structuri”, a declarat ieri deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan.

Moțiunea simplă împotriva lui Pavel Voicu urmează să fie examinată de Comisia Juridică pentru a ajunge pe masa Biroului Permanent și, ulterior, pe agenda uneia dintre următoarele ședințe plenare.

sinteza.org

Lasă un răspuns