Maia Sandu: Trebuie să scoatem din izolare Moldova și să dezghețăm imediat relațiile bilaterale

POLITIC

Președintele ales, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko, în cadrul căreia a mulțumit pentru felicitările Președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky, și au discutat despre situația actuală din Republica Moldova și necesitatea cooperării strânse între cele două țări, comunică reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate.

Astfel, Maia Sandu a accentuat importanța dezvoltării unui parteneriat strategic între Republica Moldova și Ucraina:

„Avem multe probleme comune, precum și multe oportunități pe care le putem realiza împreună. Trebuie să scoatem din izolare Moldova și să dezghețăm imediat relațiile bilaterale cu Ucraina. Totodată, am discutat despre sincronizarea activităților în contextul procesului de integrare europeană”.

Sandu a mai spus că Republica Moldova și Ucraina au o agendă plină, lucrul asupra căreia va fi reluat în cel mai scurt timp.

De menționat că, ieri, Maia Sandu a avut o serie de întrevederi cu mai mulți ambasadori acreditați în țara noastră: Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, Ambasadorul SUA, Dereck Hogan, Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, dar și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

sinteza.org

Lasă un răspuns