Maia Sandu a avut întrevederi cu mai mulţi ambasadori acreditaţi la Chişinău

POLITIC

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit azi cu mai mulţi ambasadori acreditaţi la Chişinău. În afară de întrevederea pe care a avut-o cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, ea a discutat cu cei ai Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene şi Federaţiei Ruse. Liderul PAS a menţionat că izolarea externă a Republicii Moldova s-a încheiat şi că va duce o politică externă activă, atât în Vest, cât şi în Est.

Preşedintele ales al Republicii Moldova s-a întâlnit mai întâi cu Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko. Maia Sandu i-a mulţumit pentru sprijinul şi ajutorul oferit de UE. Ea a menţionat că mandatul oferit de cetăţeni, înseamnă eforturi continue pentru ridicarea nivelului de trai şi că Europa trebuie construită acasă. Ea a pledat pentru salarii europene, pentru modernizarea şcolilor şi spitalelor, pentru construcţia şi reabilitarea drumurilor.

Maia Sandu s-a întâlnit şi cu ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, Dereck Hogan.  Preşedintele ales i-a mulţumit diplomatului american pentru susţinerea permanentă acordată Republicii Moldova şi a menţionat că Statele Unite rămân un partener de încredere al basarabenilor. Liderul PAS a subliniat că în prezent, cetăţenii Republicii Moldova sunt puternic afectaţi de criza economică, dar şi de pandemie. Maia Sandu a subliniat că depăşirea acestor probleme este o prioritate pentru ea.  

La prânz a urmat o discuţie şi cu Ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, cu privire la agenda de cooperare bilaterală între Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Maia Sandu a spus că misiunea ei în calitate de Preşedinte este să unească societatea şi să construiască un stat funcţional care lucrează pentru cetăţeni.

sinteza.org

Lasă un răspuns