Banca Mondială va oferi Republicii Moldova un împrumut de 92 milioane de euro

ECONOMIC

Republica Moldova va primi un împrumut în valoare de 92 milioane de euro din partea Băncii Mondiale pentru a îmbunătăți eficiența sistemului de alimentare centralizată cu energie termică. Comisia politică externă și integrare europeană, în ședința din 18 noiembrie, a decis să propună plenului Parlamentului ratificarea Acordului de împrumut între Republica Moldova şi Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Investițiile oferite de partenerii de dezvoltare vor fi îndreptate spre dezvoltarea infrastructurii de producere a energiei termice şi electrice din municipiul Chişinău, precum şi a îmbunătăți calitatea şi eficienţa serviciilor de termoficare.

”Realizarea acestui proiect va contribui la alimentarea fiabilă cu energie electrică și termică, în special, a consumatorilor finali din municipiul Chișinău. De asemenea, vor fi efectuate investiții-pilot de eficiență energetică, care vor contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de termoficare și la reducerea consumului de energie în clădirile respective, ceea ce va avea un impact social pozitiv”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Acțiunile prevăzute în proiect urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2025.

Proiectul urmează a fi dezbătut în ședința plenară a Parlamentului.

sinteza.org

Lasă un răspuns