Dodon, criticat dur la Moscova: Mi-au spus să rup relațiile cu Usatîi, iar el a oferit voturile Maiei Sandu

POLITIC

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal-Democrat rus, a criticat dur politica Moscovei în campania prezidențială de la Chișinău, dar și prestația lui Igor Dodon, politicianul pe mâna căruia a mers Rusia.

În cadrul unei emisiuni desfășurate după aflarea primelor rezultate ale scrutinului prezidențial din Republica Moldova, Vladimir Jirinovski l-a catalogat pe Igor Dodon drept un „papă-lapte”, un „fost comunist fără o poziție clară”.

El a dezvăluit și că a fost impus de către funcționari ruși să rupă relația de colaborare între partidul pe care îl conduce și cel al lui Renato Usatîi, fapt consumat chiar înainte de cel de-al doilea tur de scrutin.

„Am colaborat cu Usatâi, liderul Partidului Nostru. Am fost telefonat și mi s-a spus să rup relația cu el. Am rupt-o, iar el a oferit voturile acestei doamne cu o orientare pro-română. Usatâi e rus, e primarul orașului Bălți. Era gata să fie cu noi, dar a fost dat la o parte de către funcționari. Așa fac funcționarii noștri”, a declarat Jirinovski.

sinteza.org

Lasă un răspuns