O nouă rută de troleibuz ar putea fi deschisă în Chişinău, pe strada Albişoara

1411551914 1 ACTUAL

Primăria municipiului Chişinău anunţă că examinează posibilitatea deschiderii unei noi rute de transport public pe strada Albişoara, nou reabilitată, care va face legătura între sectorul Botanica şi sectorul Buiucani al capitalei. Argumentele municipalităţii sunt asigurarea locuitorilor din zona riverană a capitalei cu transport public de pasageri de mare capacitate, modern şi orar stabil. 

Primarul general, Ion Ceban, a informat luni, în cadrul şedinţei operative că Regia Transport Electric Chişinău urmează să prezinte în scurt timp, în baza studiului executat, schema privind circulaţia unităţilor de transport. Potrivit edilului, proiectul este necesar, în contextul în care, în perioada următoare o altă arteră importantă din sectorul Buiucani, strada Ion Creangă, va intra în reparaţie capitală.

„Cel mai probabil troleibuzele achiziţionate recent din oraşul Riga, care în prezent sunt livrate la Chişinău, vor fi puse pe această nouă rută. Unitățile de transport sunt cu propulsie autonomă (motor diesel) şi vor circula pe strada Albișoara, unde în prezent nu este transport public”, a declarat Ion Ceban.
De asemenea, în contextul redeschiderii tronsonului reabilitat de pe strada Albişoara, în perimetrul bd. Iu. Gagarin – str. V. Alecsandri, edilul capitalei a solicitat direcţiei de poliţie patrularea zonei, pentru a nu admite încălcarea Regulamentul circulaţiei rutiere, privind regimul de viteză.

sinteza.org

Lasă un răspuns