S-au închis secţiile de votare din Japonia şi China

unnamed 14 ACTUAL

Comisia Electorală Centrală anunţă că, până la ora 15.00, s-au prezentat la urnele de vot peste 1 milion de alegători sau circa 37 la sută dintre cei aşteptaţi la alegeri. Procesul de votare se desfăşoară în regim normal, fără incidente majore care să pună în pericol desfăşurarea scrutinului.

Prima secţie care şi-a încheiat activitatea e cea de la Tokio, Japonia, unde au participat la scrutin 20 de alegători. Cu puţin timp în urmă şi-a încheiat activitatea şi secţia de votare din China. Anunţăm, de asemenea, despre deschiderea fără impedimente a secţiilor de votare pe coasta estică a continentului nord-american.

La moment, sunt înregistrate aglomeraţii la unele secţii de votare din străinătate în Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, România, Federaţia Rusă, Portugalia, Spania, Regatul Ţărilor de Jos, Turcia, Marea Britanie şi Israel.

Referitor la sesizările şi contestaţiile, care au parvenit în adresa CEC menţionăm că, până la moment a fost depusă o contestaţie de către un alegător privind presupuse încălcări la modalitatea de întocmire a listei electorale, o altă sesizare a unui concurent electoral ţine de numărul mare de alegători care s-au prezentat la secţiile de votare peste hotare şi despre faptul că membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului tergiversează intenţionat procedurile electorale.

Alte înştiinţări ţin de coruperea alegătorilor. Pe marginea celor enunţate mai sus, CEC îndeamnă alegătorii, observatorii, funcţionarii precum şi toţi actorii electorali să respecte prevederile legale în procesul de desfăşurare al celui de-al doilea tur de scrutin prezidenţial.

sinteza.org

Lasă un răspuns