Reacția CEC la altercațiile din Varnița: Orice acțiune de îngrădire a libertăților și a drepturilor altor persoane este contrară legislației

cec 1 3 POLITIC

Comisia Electorală Centrală (CEC) condamnă acțiunile violente ce au loc în localitatea Varnița, raionul Anenii Noi, în care sunt implicate persoane din rândul localnicilor și a forței veteranilor, care încearcă să pericliteze desfășurarea procesului electoral.

„Regretăm faptul că a fost blocat accesul către secția de votare, iar pentru aplanarea conflictului a fost necesară intervenția colaboratorilor organelor de drept în vederea asigurării exercitării dreptului la vot pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului. Chemăm la calm și toleranță și atenționăm că orice acțiune de îngrădire a libertăților și a drepturilor altor persoane este contrară legislației Republicii Moldova. Obstrucționarea dreptului la vot poate fi sancționată contravențional și penal”, se arată într-un comunicat al CEC.

Tot acolo, CEC menționează că întreprinde măsuri, în limita competenței sale, de a asigura tuturor cetățenilor Republicii Moldova dreptul la vot, inclusiv celor ce au domiciliul înregistrat în localitățile aflate în afara controlului suveran al autorităților Republicii Moldova.

sinteza.org

Lasă un răspuns