IGP anunță că au fost înregistrate mai multe încălcări în procesul electoral

a512061d5331c360de252ac1cec3ff82 ACTUAL

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că până la ora 11.30 au fost înregistrate 23 de încălcări, printre care două cazuri de agitație electorală și două încercări de blocare a traseelor către secțiile de votare, comunică MOLDPRES.

Șeful-adjunct al IGP, Marin Maxian, a anunțat în cadrul unui briefing că, în primele ore ale zilei de astăzi, polițiștii au depistat două cazuri de agitație electorală și două încercări de blocare a traseelor către secțiile de votare. De asemenea, au existat și câteva incidente când cetățenii au încercat să-și fotografieze buletinul de vot, iar în unele secții de votare, câteva persoane s-au prezentat în stare de ebrietate.

Șeful adjunct de la IGP a specificat că, pe tot parcursul zilei de astăzi, polițiștii se vor afla în raza a 100 de metri de la fiecare secție de votare. El a îndemnat cetățenii la un proces de vot calm, iar în cazul în care vor asista la anumite incidente – să contacteze poliția, pentru a documenta situațiile și pentru a aplica sancțiuni.

Peste 6000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt implicați în păstrarea ordinii publice la scrutinul de astăzi.

sinteza.org

Lasă un răspuns