Noi proteste în Italia, după ce Guvernul a extins zonele care intră în carantină

EXTERNE

Noi proteste au avut loc vineri seara în Italia. Mii de oameni din Napoli au ieșit pe străzi, au strigat „libertate” și au criticat măsurile luate de Guvernul Conte, privind extinderea zonelor roșii. De duminică, și regiunile Campania și Toscana intră în carantină, scrie Digi24.ro

Regiunea Campania a fost declarată zonă roșie și va fi închisă. Din acest motiv, locuitorii din Napoli au protestat împotriva noilor restricții impuse de autorități, pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de Covid-19 în Italia, țară care s-ar apropia de al treilea val al panemiei

Guvernul italian a anunțat, vineri seara, noi restricții regionale. Pe lângă Lombardia, Piemonte, Valle d Aosta, Calabria și Bolzano, alte două regiuni, Toscana și Campania, au fost declarate zone roșii și vor intra de duminică în carantină totală.

Anunțul i-a nemulțumit pe napolitani care au manifestat pe străzile orașului. Protestatarii și-au dat întâlnire, la apus, pe faleza Mării Tireniene și au strigat „libertate”.

Potrivit Mediafax, de duminică, napolitanii și toți locuitorii din zonele declarate roșii vor putea ieși din casă doar cu declarația pe propria răspundere. Motivul trebuie să fie de maximă importanță ca serviciu, cumpărăturile sau urgențele medicale.

Chiar și în acest context, protestatarii au anunțat că nu se vor opri pentru că o carantină totală poate falimenta economia locală. Dar spre deosebire de alte dăți, nu s-au înregistrat incidente.

sinteza.org

Lasă un răspuns