CEC respinge afirmațiile făcute de Olesea Stamate: Sunt cu tentă politică

cec 1 1 POLITIC

Comisia Electorală Centrală a reacționat la declarațiile Olesei Stamate care a criticat contramandarea ședinței CEC în cadrul căreia urma să fie examinat sesizarea depusă de reprezentanta Maiei Sandu privind sancționarea candidatului susținut de PSRM în alegerile prezidențiale, Igor Dodon, pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale. Astfel, CEC comunică următoarele:

„Comisia Electorală Centrală (CEC) respinge afirmațiile făcute de doamna Olesea Stamate, reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu, pe care le consideră nefondate, tendențioase și cu tentă politică. CEC a examinat sesizarea nr. CEC-7/10863 din 11 noiembrie 2020 semnată de doamna Olesea Stamate, cu privire la presupusele abateri de la prevederile legale aferente tipăririi materialului electoral al candidatului independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care se solicită sancționarea acestuia”, se arată într-un comunicat al CEC.

„În cadrul examinării sesizării au fost solicitate explicații, informații, acte contabile, contracte etc. de la agenții economici vizați (Î.S. Editura „Universul”, „EditTipar Grup” SRL.), inclusiv a fost solicitată inițierea unei anchete de serviciu de către Agenția Proprietății Publice. Totodată, CEC a solicitat investigarea cazului de către organele de poliție, care au prezentat Comisiei concluziile, la fel în scopul analizei multilaterale a fost solicitată și poziția părții vizate. În urma examinării tuturor materialelor prezentate, faptele invocate în sesizare nu s-au confirmat”, susține CEC-ul. 

Amintimă că după ce ședința a fost contramandată, Olesea Stamate a acuzat Comisia Electorală Centrală de „sfidarea legii”. 

„CEC comite abuzuri și comite ilegalități în mod continuu sfidând toate reglementările legale în vigoare și sfidând ultimele rămășițe ale bunului simț”, susține Stamate.

sinteza.org

Lasă un răspuns