Încă nu a ajuns președinte, dar deja face negocieri privind reconcesionarea Aeroportului din Chișinău

POLITIC

Chiar dacă de mai multe ori a negat faptul că ar fi semnat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, în anul 2019 președintele PAS a spus că acesta ar trebuie de întors înapoi statului prin anularea contractului de concesiune.

Totodată, în același an, doar cu 2 luni după primele declarații, actuala candidată la funcția de președinte, Maia Sandu, s-ar fi întâlnit cu Nathaniel Rothschild și i-ar fi propus o nouă schemă de colaborare și au reluat negocierile privind reconcesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În urma discuțiilor, Maia Sandu l-a atenționat pe Rothschild că anterior Aeroportul a fost concesionat ilegal, că ar trebui de reziliat contractul și după care pot semna un acord de reconcesionare din nou:

„I-am transmis că a fost un obiect care a fost concesionat în mod ilegal sau cu foarte multe iregularități și, în momentul în care o să avem toate detaliile puse la punct, o să mergem în instanță cu acest obiect. Deci, i-a spus căm dacă îl interesează concesionarea, ar trebui să aștepte până noi îl reîntoarcem statului și, dacă decidem ca acest obiect să fie concesionat printr-un proces transparent, atunci se poate interesa de această tranzacție”, a precizat fostă șefă a Guvernului.

Potrivit Maiei Sandu, dacă va fi anulat contractul de concesionare a Aeroportului, va fi anulată și taxa aeroportuară și, în consecință, s-ar putea reduce prețul călătoriile avia de la Chișinău.

Guvernul a cerut deja în instanțele naționale anularea contractului de concesionare, iar acum este „la cheremul judecătorilor”, a mai spus Maia Sandu, adăugând că „există și riscul să ajungem într-un arbitraj internațional pentru că statul a semnat acest contract păgubos de concesiune”.

SURSA: Jurnal TV

sinteza.org

Lasă un răspuns