Declarația pe care trebuie să o prezinte obligatoriu alegătorii moldoveni din Italia – DOC

ACTUAL

Consulatul R.Moldova de la Milano vine cu precizări referitor la deplasarea alegătorilor moldoveni din Italia la secțiile de votare pentru a vota în turul II al alegerilor prezidențiale, care va avea loc duminică, 15 noiembrie.

„Autoritățile italiene centrale au confirmat oficial că deplasarea și accesul la secțiile de votare pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie 2020, va fi permisă cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv în zonele cu circulație restricționată (zonele portocalii și roșii) cu prezentarea obligatorie a declarației pe proprie răspundere (autodichiarazione) către organele de poliție la efectuarea controlului”, se arată în comunicatul Consulatului. 

Modelul declarației pe proprie răspundere (autodichiarazione) a fost publicat de către Consulatul R.Moldova la Milano de pe Facebook, dar poate fi solicitată direct de la funcționarul de poliție în momentul efectuării controluluI.

„Declarația pe proprie răspundere (autodichiarazione) completată corespunzător este unica formă de legitimare a deplasării în ziua votării și Vă recomandăm să o aveți cu Dumneavoastră. Astfel, reiterăm că nu există nici un impediment în deplasarea cetățenilor moldoveni către secțiilor de votare în ziua de 15 noiembrie 2020, indiferent că Vă aflați în zonă roșie, portocalie sau galbenă”, se mai menționează în comunicatul Consulatului. 

sinteza.org

Lasă un răspuns