Calendar politic 12 noiembrie: Deputații PDM și PSRM au demis Guvernul Sandu

28170677 POLITIC

Deputații au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. Inițiativa a fost susținută de 63 de parlamentari din partea fracțiunilor PSRM și PDM, în timp ce Partidul „ȘOR” s-a abținut de la vot. În acest sens, Maia Sandu va prezenta în termen de cel mult 3 zile, preşedintelui Republicii Moldova, demisia Guvernului.

În discursul final, Maia Sandu i-a acuzat de cei care au votat Guvernul de „lașitate”. „Astăzi nu ați trădat guvernul, dar ați trădat acest popor”.

„Vă vedem. Toți oamenii vă văd. V-a speriat gândul că de acum încolo o să pierdeți controlul asupra justiției”, a mai punctat liderul PAS.

Potrivit procedurii, Maia Sandu urmează să meargă la președinte pentru a depune demisia în termen de 3 zile. După demisia oficială, președintele urmează să convoace noi consultări cu fracțiunile parlamentare. Dacă timp de 3 luni calendaristice nu este votat un Guvern nou, se vor convoca alegeri anticipate. Totuși, dacă sunt 2 tentative eșuate de investire a unui guvern, se pot convoca alegeri anticipate înainte de perioada de 3 luni calendaristice.

sinteza.org

Lasă un răspuns