Televiziunea Moldova 1 DEZMINTE declarațiile Maiei Sandu precum că nu ar fi fost invitată la dezbateri – DOC

maia sandu POLITIC

Moldova 1 îşi exprimă dezacordul faţă de unele declaraţii ale candidatei PAS la funcţia de preşedinte

Moldova 1 îşi exprimă nedumerirea şi dezacordul faţă de unele declaraţii ale candidatei Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Asta după ce Maia Sandu a menţionat că nu a primit nicio invitaţie la dezbaterile electorale organizate de postul public de televiziune. Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la un un post privat de televiziune, relatează Mesager.

Întrebată dacă postul public de televiziune i-a lansat o invitaţie pentru dezbaterile electorale din turul al doilea de scrutin, candidata PAS a menţionat că „nu a primit niciuna”.

În acelaşi timp, într-un comunicat, Moldova 1 declară că postul public a acţionat cu bună-credinţă în încercarea de a oferi publicului acces la emisiuni de dezbateri pluraliste, echidistante şi obiective. Astfel, intenţia de a organiza dezbateri în turul al doilea de scrutin a fost anunţată pe 2 noiembrie, în cadrul jurnalului de sinteză informaţională a zilei – Mesager. Ulterior, în dimineaţa zilei de 3 noiembrie, moderatoarea dezbaterilor, Oxana Mititelu, a adresat o invitaţie oficială candidatei PAS prin intermediul şefei Serviciului de presă PAS, Aurica Jardan.

Pentru că până pe 8 noiembrie nu a fost obţinut un răspuns cert, Moldova 1 a adresat invitaţia la dezbateri prin intermediul unei scrisori oficiale. Astfel, pe 9 noiembrie, la sediul PAS a fost înregistrată invitaţia Moldova 1, cu numărul de intrare 02-10/407.

În comunicat se mai menţionează: „Lansarea unor astfel de afirmaţii induc în eroare opinia publică şi aduc un prejudiciu de imagine postului, inoculând ideea că Moldova 1 nu ar reprezenta o platformă de informare credibilă. Tocmai de aceea am considerat că, în pofida campaniei electorale şi spiritelor care se încing de la o zi la alta, trebuie să reacţionăm pompt şi să combatem această informaţie eronată”.

Amintim că monitorizările independente efectuate pe perioada campaniei au relevat că Moldova 1 a reflectat neutru şi impartial activităţile electorale ale tuturor candidaţilor la funcţia de preşedinte, fără a favoriza sau defavoriza evident vreun candidat sau altul.

Televiziunea Moldova 1 DEZMINTE declarațiile Maiei Sandu precum că nu ar fi fost invitată la dezbateri - DOC
sinteza.org

Lasă un răspuns