Aprobat de Guvern: Peste 180 de mii de angajați la stat vor primi încă jumătate de salariu la sfârșitul anului

bani 768x415 1 ACTUAL

Pe ultima sută de metri până la desfășurarea celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, Guvernul Chicu a decis acordarea premiului anual angajaților din sectorul bugetar pentru rezultatele activității în anul 2019. Este vorba de funcționarii din domeniul învățământului, culturii, cadrele medicale finanțate din bugetul de stat, dar și alte categorii.

Secretara de stat a Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina, a menționat că instituțiile care nu dispun de economii sau nu vor avea bani suficienți în conturi vor trebui să adreseze un demers către minister.

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, prim-ministrul a cerut ca responsabilii să discute în acest sens cu instituțiile bugetare pentru ca beneficiarii să primească banii până la sfârșitul acestui an.

Până la finele anului curent, peste 180 de mii de angajați vor primi premiul prevăzut de legislație, în valoare de până la 50% din salariul de bază, asigură reprezentanții Guvernului. Pentru implementarea proiectului, cabinetul de miniștri va aloca din bugetul de stat circa 520 de milioane de lei.

De asemenea, premiul va fi acordat și pentru alți angajați ai instituțiilor de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică.

sinteza.org

Lasă un răspuns