Nicolae Botgros, infectat cu COVID-19 a fost transferat din secția de terapie intensivă și se simte bine

ACTUAL

Vești bune pentru cunoscutul dirijor și viorist Nicolae Botgros. După 12 zile în care a fost internat în stare gravă la secția de terapie intensivă la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală, maestrul a fost transferat într-un salon obișnuit și urmează un curs de tratament de recuperare.

Anunțul a fost făcut de publicistul Nicușor Benjamin:

”După 12 zile de reanimare și terapie intensivă, medicii și-au făcut datoria și l-au stabilizat. Pentru care LE MULȚUMIM și noi toți și dumnealui!Ieri, 9 noiembrie, Maestrul Nicolae Botgros a fost adus pe secție. Este bine, se simte eliberat de lunga suferință prin care a trecut.BUCURIA cu care mi-a transmis vestea o am și eu și v-o transmit și dumneavoastră, tuturor!OMUL, dirijorul, violonistul și imensitatea NICOLAE BOTGROS este din ce în ce mai bine! Urmează să fie supravegheat de medici și apoi externat acasă, unde-l așteaptă doamna Lidia cu vocea caldă, suavă și tremurată. Atât de tremurată cum am auzit-o la aflarea veștii că maestrul este la terapie intensivă, n-o mai auzisem niciodată”, a scris bloggerul pe facebook.

Nicolae Botgros a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la 18 octombrie. Ulterior însă, a fost internat de urgență marți 27 octombrie în secția de reanimare și terapie intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”. 

sinteza.org

Lasă un răspuns