Ion Ceban: Speculațiile că după alegeri vor fi impuse în oraş restricții mai dure – sunt false

ACTUAL

Primarul Capitalei a făcut o postare pe facebook în care dezminte mai multe informații privind situația critică de pandemie în care se află și Republica Moldova.

Nu vă lăsaţi manipulaţi de informaţii eronate.

Chişinăul rămâne în continuare sub Cod Roșu din cauza situației epidemiologice nefavorabile privind infecția Covid-19. Locurile din secțiile de terapie intensivă din spitalele municipale, sunt ocupate aproape în totalitate. În prezent, 46 de pacienți infectați cu Covid-19 sunt în stare extrem de gravă în spitalele din capitală.

În această situaţie avem în rezervă 200 de paturi ce vor fi activate la necesitate, iar toate spitalele municipale dispun de echipamente și medicamentele necesare pentru tratamentul pacienților infectaţi cu noul tip de coronavirus. În plus, în ultima săptămână, instituțiile medicale au fost dotate cu încă 136 de concentratoare de oxigen și 30 de monitoare pentru monitorizarea stării de sănătate a pacienților.

TOTUŞI:

Speculațiile precum că după turul doi al alegerilor prezidenţiale vor fi impuse în oraş restricții mai dure – sunt false.

Decizia într-un final o vor lua specialiştii din domeniu, care monitorizează în permanenţă situaţia epidemiologică. Haideţi să nu ne grăbim şi să manipulăm opinia publică, pentru că, amintesc, de 8 luni suntem în pandemie şi nu ne este de glume acum nici nouă, autorităţilor, nici medicilor, profesorilor, dar şi părinţilor.

Chem toată lumea la calm şi rog repetat respectarea regulilor sanitare acasă, la muncă, în stradă sau în transportul public.

Haideţi să facem tot posibilul pentru a evita revenirea la unele restricţii mai dure de gestionare a situaţiei Covid. Cu toţii dorim să muncim în continuare, iar copiii să frecventeze orele, în contextul în care în multe țări a fost introdusă din nou starea de urgență.

De noi toţi depinde acţiunile care vor fi întreprinse pe parcurs, transmite în postarea sa edilul Chișinăului.

sinteza.org

Lasă un răspuns