CEC a prezentat modalitățile de votare pentru studenți și elevi

ACTUAL

Comisia Electorală Centrală a precizat modalitățile de votare pentru studenții și elevii cu drept de vot.

Potrivit unui comunicat de presă, studenții și elevii pot vota în felul următor: prezentându-se, în ziua votării, la secția de votare unde domiciliază sau își au reședința valabilă conform actului de identitate. În cazul în care studenții și elevii cu drept de vot au și domiciliu și reședință valabilă, aceștia vor vota la secția de votare în a cărei rază teritorială își au reședința.

În același timp, dacă studenții și elevii cu drept de vot doresc să voteze în altă parte decât la secția de votare din raza teritorială a reședinței ei pot aplica până la data de 14 noiembrie pentru obținerea unui certificat pentru drept de vot. Certificatul se obține de la la biroul electoral al secției de votare în raza domiciliului sau reședinței valabile, iar în baza acestuia se poate vota la oricare altă secție de votare din țară. În ziua alegerilor, în baza certificatului pentru drept de vot, aceștia vor vota pe listă electorală suplimentară, iar certificatul va rămâne la biroul electoral al secției de votare.

Dacă în primul tur al alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova studenții și elevii cu drept de vot și-au declarat locul nou de ședere, fiind incluși în lista electorală de bază, atunci, pe 15 noiembrie, aceștia vor putea să-și exercite dreptul la vot la aceiași secție de votare.

sinteza.org

Lasă un răspuns