Au început lucrările de demolare a Filarmonicii Naționale. La fața locului sunt antrenați 7 muncitori cu 3 unități de tehnică grea

ACTUAL

Astăzi, 9 noiembrie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” au început lucrările de demontare a deșeurilor și a materialelor constructive deteriorate în urma incendiului produs. Lucrările sunt efectuate de o companie abilitată în domeniu.

La fața locului pentru executarea acțiunilor sunt antrenați 7 muncitori cu 3 unități de tehnică grea. Potrivit estimărilor realizate de compania responsabilă de demontare, lucrările ar putea dura 10 zile. Pentru gestionarea situației la Filarmonică va continua activitatea Statului Major al IGSU, care pe parcursul demontării materialelor va monitoriza activitatea.

După ce vor fi înlăturate deșeurile, experții în domeniu vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor expune asupra următoarelor etape.

Amintim că, pe 24 septembrie, a izbucnit un incendiu la Filarmonica Națională. Incendiul ar fi pornit de la anexa unui acoperiș. Conform datelor preliminare, flăcările au afectat o suprafață de estimativ 3 500 m².

sinteza.org

Lasă un răspuns