Maia Sandu CERE DESPĂGUBIRI de 100.000 lei de la premierul Ion Chicu

064ee26e3515c60f1ba760d02f73dd60 POLITIC

Medierea conflictului dintre Ion Chicu și Maia Sandu a eșuat. Prim-ministru a refuzat să-i plătească liderului PAS un prejudiciu de 100 de mii de lei, pentru a pune capăt procesului de judecată. Așa că cei doi se vor întîlni în instanță.

Despre asta a comunicat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Am încercat să obținem un comentariu de la premierul Ion Chicu, dar consilierul acestuia, Boris Harea, nu ne-a răspuns la telefon.

Amintim că Ion Chicu a fost dat în judecată, după ce a declarat că Maia Sandu, fiind în funcția de premier, în iulie 2019, ar fi amînat datoria de 118 milioane de lei, pe care compania „Avia Invest” o avea faţă de bugetul de stat.

Ca reacţie,Chicu a declarat atunci că Maia Sandu își face astfel PR politic. Prima tentativă de soluționarea amiabilă a conflictului a avut loc la mijlocul lunii octombrie, cînd Maia Sandu a declarat că este gata să renunțe la procesul de judecată, dacă Ion Chicu îi va achitat un prejudiciu de 100 de mii de lei și va posta pe pagina sa de Facebook o dezmințire a acelor declarații.

sinteza.org

Lasă un răspuns