Italia: Guvernul aprobă un nou pachet de sprijin pentru afacerile şi familiile afectate de restricţiile anti COVID-19

bandiera italiana 1 EXTERN

Guvernul italian a decis în noaptea de vineri spre sâmbătă un nou pachet de măsuri de sprijin financiar pentru sectoarele economice şi familiile afectate de recentele restricţii impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, transmit AFP şi dpa.

Suma alocată acestor măsuri nu a fost anunţată în comunicatul oficial, însă presa italiană vorbeşte despre o cifră în jurul a 2,5 milioane de euro, notează agerpres.ro.

Acestea se adaugă măsurilor de sprijin economic în valoare de 5,4 miliarde de euro aprobate la 27 octombrie.

Guvernul a decis în această săptămână să instituie interdicţia de deplasare pe timpul nopţii în toată ţara şi măsuri stricte de izolare în cele patru regiuni cu cea mai gravă situaţie epidemiologică.

Printre măsurile anunţate sâmbătă se află crearea unui fond care va finanţa în mod automat activităţile economice în regiunile unde ar putea fi instituită carantina pe viitor, precum şi a unui fond pentru compensarea pierderilor magazinelor din mall-uri (care vor fi închise în weekend).

În regiunile „roşii”, unde şcolile se închid, este prevăzut un bonus de 1000 de euro pentru angajarea de persoane care să supravegheze copiii.

Italia, unde numărul deceselor a depăşit 40.000 din peste 820.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, încearcă să limiteze al doilea val al epidemiei prin măsuri localizate pentru a evita o nouă carantina la nivel naţional.

Italia va încheia acest an cu cea mai gravă recesiune postbelică, scăderea PIB-ului fiind estimată la 9%-11,5%, mai ales din cauza celor două luni de carantină strictă în martie şi aprilie.

sinteza.org

Lasă un răspuns