Biroul Executiv al PDM și președinții Organizațiilor Teritoriale ale formațiunii se întrunesc astăzi în ședință

pdm 2 POLITIC

Biroul Executiv al Partidului Democrat și președinții Organizațiilor Teritoriale ale PDM se întrunesc astăzi într-o ședință comună, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, potrivit unui comunicat al formațiunii.

Acesta precizează că liderul PDM, Pavel Filip va anunța într-un briefing deciziile luate. Este de menționat că Pavel Filip a avut discuții cu ambasadorul SUA, Dereck Hogan și cu cel al României, Daniel Ioniță, cu două zile înainte de ședința de partid. PDM anunța atunci că interlocutorii au discutat și rezultatele primului tur al scrutinului prezidențial și eventualele evoluții post-electorale. 

Partidul Democrat nu a avut propriul candidat la alegerile prezidențiale și, oficial, nu a sprijinit niciun concurent. Partidul Democrat este în prezent într-o coaliție de guvernare cu Partidul Socialiștilor, care, oficial, nu mai deține numărul suficient de mandate. Recent președintele Igor Dodon, liderul de facto al PSRM, admitea posibilitatea ca PDM să părăsească această alianță. 

sinteza.org

Lasă un răspuns