Până la data de 14 noiembrie 2020, alegătorii pot solicita certificat pentru drept de vot

ACTUAL

Comisia Electorală Centrală comunică alegătorilor că și pentru cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial, care va avea loc pe 15 noiembrie 2020, pot solicita certificat pentru drept de vot. 

Astfel, Comisia Electorală Centrală a publicat un comunicat în care amintesc cetățenilor cum pot solicita certificatele pentru drept de vot:

”Amintim că, potrivit legislaţiei electorale, persoanele care, în ziua alegerilor, nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă, pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare ce corespunde domiciliului sau reședinței valabile, un certificat pentru drept de vot. Acesta le va permite să voteze în orice altă secţie de votare de pe teritoriul ţării, pe lista electorală suplimentară.”

Certificatul pentru drept de vot se eliberează la prezentarea actului de identitate ce atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective, se arată în comunicatul CEC.

La data de 15 noiembrie 2020 se va petrece cel de-al doilea scrutin pentru alegerile prezidențiale în care se va duela Maia Sandu cu Igor Dodon.

sinteza.org

Lasă un răspuns