Alegeri în SUA: Democratul Joe Biden aproape de obținerea mandatului prezidențial

EXTERNE

Democratul Joe Biden se apropie de minimul necesar de electori pentru obţinerea mandatului prezidenţial, 270 din totalul de 538 de electori, în timp ce numărătoarea voturilor continuă în mai multe state-cheie, între care Arizona, Nevada şi Pennsylvania.

În mai multe oraşe americane, oamenii cer în stradă numărarea tuturor buletinelor de vot. Departamentul pentru Securitate Naţională a transmis că nu există dovadă că vreun adversar străin a putut să îi împiedice pe americani să voteze sau că a schimbat rezultatele votului.

Donald Trump conduce, pentru moment, în Pennsylvania (20 electori), Carolina de Nord (15 electori) şi Georgia (16 electori), iar Biden, în Arizona (11 electori) şi Nevada (6 electori).

Conform proiecţiilor AP, Biden are 264 de electori, iar Trump, 214.

Avocaţii lui Trump au deschis procese în cazul unor state-cheie, au cerut renumărarea voturilor în Wisconsin şi acum analizează iniţierea unor acţiuni legale în Arizona şi Nevada.

Echipa preşedintelui Trump a deschis acţiuni legale în mai multe state. La câteva ore de la închiderea secţiilor de vot, marţi noapte, el a susţinut că „poporul american a fost fraudat”, fără a oferi însă vreo dovadă.

sinteza.org

Lasă un răspuns