OPINIE// Posibil că mulți concetățeni se bucură prea degrabă de câștigul Maiei Sandu

OPINII

Posibil că mulți concetățeni se bucură prea devreme, tare mă tem că în curînd, bucuria să nu se transforme în doliu.

Observ un extaz irațional în rândul electoratului de dreapta, din care fac parte și eu. Mulți spun că Maia Sandu a câștigat, ceea ce nu este adevărat, mai corect ar fi să spunem că Maia Sandu a luat cel mai mare număr de voturi în primul tur, având un avantaj doar de 3.5% față de Dodon.

Nu trebuie să fii mare politolog că să înțelegi că în turul doi, Dodon are șanse mult mai mari de a câștiga aceste alegeri. De ce? Foarte simplu, dacă luăm cele aproximativ 6% pe care le-ar oferi doamnei Sandu, electoratul lui Năstase, Țîcu și Chirtoacă și le comparăm cu cele 23% pe care ar putea să le ofere lui Dodon electoratul lui Usatîi și Ivanov, păi atunci vedem o mare diferență.

Cineva ar spune că nu tot electoratul lui Usatîi și Ivanov o să voteze pentru Dodon, este adevărat, însă este suficient că doar jumătate din acest electorat să voteze pentru Dodon și el va câștiga.

Și mai există un detaliu foarte important văzând ceea ce se întâmplă acum pe Facebook. Este clar că nu toți susținătorii lui Țîcu, Năstase și Chirtoacă o vor susține pe Maia Sandu.

Așa că dragi concetățeni, haideți să fim realiști și să nu visam cai verzi pe pereți prea devreme.

Sursa: Igor Kolozaev

sinteza.org

Lasă un răspuns