Etniile din Moldova și-au anunțat susținerea pentru Igor Dodon

question ask faq raise hand ss 1920 1050x591 1 POLITIC

Reprezentanții minorităților etnice din Republica Moldova se arată îngrijorați de situația-social politică din țară și anunță că în turul doi al alegerilor prezidențiale vor susține candidatul care promovează pacea interetnică, toleranța, care cheamă la unitate și promovează valorile și tradițiile naționale. Potrivit lor, programul electoral al lui  Igor Dodon și experiența în calitate de președinte al țării dau speranță în păstrarea statalității moldovenești, consolidarea stabilității economice, păstrarea valorilor tradiționale, unificarea țării și pacea interetnică.

”Noi locuim aici de secole, ne-am născut în Moldova și ne identificăm ca moldoveni, iar Moldova este singura noastră Patrie. Suntem îngrijorați de situația creată înainte de turul doi, de declarațiile unor candidați care cheamă la blocarea Parlamentului. Acest lucru este anticonstituțional. Nu trebuie să uităm că deja am trecut prin asemenea evenimente care nu ne-au adus nimic bun. Asemenea acțiuni nu trebuie să se întâmple. Facem apel la liniște și declarăm că îl vom susține pe candidatul care cheamă la unitate, care promovează valorile și tradițiile naționale”, a declarat reprezentantul comunității ucrainene, Vitalie Mrug.

Etniile din Moldova și-au anunțat susținerea pentru programele de modernizare a economiei țării, revigorarea mediului rural, a industriei, a sectorului agricol lansate de actuala conducere a țării.

Reprezentanții minorităților etnice au salutat și dialogul stabilit între autorități și societatea civilă pentru a promova ideile și interesele comunităților etnice, inclusiv crearea Consiliului societății civile pe lângă președintele Republicii Moldova și au declarat că sunt interesați în continuarea dialogului și menținerea stabilității în țară.

sinteza.org

Lasă un răspuns