Cehia a donat un lot de echipamente medicale mai multor spitale din Republica Moldova

ACTUAL

Două spitale raionale vor fi dotate cu paturi multifuncționale, noptiere, precum și sisteme mobile care furnizează energie și permit amplasarea dispozitivelor medicale necesare în apropierea pacientului, grație unui ajutor umanitar oferit de Republica Cehă, comunică MOLDPEES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, secția de terapie intensivă a Spitalului Raional Căușeni va fi dotată cu 11 paturi multifuncționale, iar secția de terapie intensivă a Spitalului Raional Călărași va fi utilată cu 10 paturi multifuncționale. Valoarea totală a asistenței umanitare se ridică la 390 mii de euro.

“Asistența umanitară oferită este parte a răspunsului umanitar la pandemia COVID-19, pentru care Guvernul Republicii Cehe a oferit fonduri extraordinare, fiind utilizate pentru achiziționarea paturilor în secțiile de reanimare a spitalelor raionale, pentru a crește capacitățile de internare urgentă a pacienților din raioanele Republicii Moldova. De asemenea, a fost alocată o sută de mii de euro pentru a reduce răspândirea COVID-19 în rândul persoanelor cu dizabilități. Republica Cehă va continua să finanțeze și să implementeze proiecte de cooperare externă pentru dezvoltare”, a subliniat ambasadorul Cehiei în RM, Zdeněk Krejčí, în cadrul evenimentului de transmitere a echipamentului.

Pe lângă ajutorul umanitar, Republica Cehă sprijină anual proiecte de dezvoltare în valoare de peste trei milioane euro în Republica Moldova, pe diferite domenii de activitate.

sinteza.org

Lasă un răspuns