Atac terorist la Biserica Notre Dame: Femeia decapitată avea 70 de ani!

image 2020 10 29 24383699 41 atac nisa twitter sursa foto EXTERN

Un atac cu armă albă a avut loc joi în Nisa, la biserica Notre Dame, potrivit Le Figaro și BFMTV. Ultimul bilanț vorbește despre trei morți și mai mulți răniți. Autorul a fost rănit de polițiști și transportat la spital. Acesta a strigat neîncetat Allah Akbar. Parchetul antitero a preluat ancheta. Atacul are loc într-un context tensionat pentru Franța, după decapitarea profesorului de istorie Samuel Paty și după valul de proteste pe care l-a stârnit președintele Emmanuel Macron în unele state musulmane prin angajamentul său de a lupta pentru valorile laice ale republicii și împotriva ”separatismului islamist”.

Victima care a fost decapitată în biserică este o femeie în vârstă de 70 de ani. Pe lângă aceasta și bărbatul care se presupune că era paznicul bisericii, a treia victimă care a murit în barul de vis a vis din cauza rănilor era o femeie de 40 de ani.
Poliția descrie locul atentatului oferind o ”priveliște de groază”. Parchetul anitero a precizat că a deschis o anchetă privind ”crime legate de o organizație teroristă”. Atacatorul a fost împușcat de poliție în umăr, el fiind acum la spital.

La fața locului a fost observat și președintele Emmanuel Macron și tot el va conduce și celula de criză.

Amintim că orașul francez Nisa a fost zguduit de un alt atentat terorist, comis la 14 iulie 2016, chiar de ziua națională. În seara acelei zile, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, cetățean francez cu origini tunisiene, a spulberat cu un camion de 19 tone o mulțime de oameni care sărbătoreau pe Promenade des Anglais. 84 de oameni și-au pierdut viața atunci.

sinteza.org

Lasă un răspuns