Un băiețel și mama acestuia au murit intoxicați cu fumul de la sobă

intoxicati cu fumul de la soba ACTUAL

Un băiețel de nouă ani și mama acestuia de 44 de ani au murit intoxicați cu monoxid de carbon eliminat în urma exploatării sobei de încălzit, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a menționat că incidentul a avut loc în dimineața zilei de ieri într-o gospodărie din localitatea Japca, raionul Florești. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:33.

La fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri, care a depistat în locuință corpurile neînsuflețite. În urma cercetărilor efectuate de specialiști, se presupune că aceștia s-ar fi intoxicat cu produsele de ardere în urma utilizării sobei de încălzit.

Ofițerul de presă al IGSU a menționat că incendiu în locuință nu s-a produs, iar toate circumstanțele urmează a fi stabilite de organele de resort.

Pușcașu a îndemnat cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea sobelor și altor surse de încălzit și să se asigure că ventilarea acestora este bună.

De asemenea, pentru prevenirea cazurilor de intoxicație și a incendiilor în locuințe, persoanele sunt rugate să îndepărteze materialele combustibile din apropierea sobei, iar pe timp de noapte focul să fie stins.

Conform datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului 2024 au fost înregistrate 62 de cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon, în urma cărora au decedat șapte persoane.

sinteza.org

Lasă un răspuns