Peste 1 340 de cetățeni și-au exprimat votul prin corespondență în cadrul alegerilor

votul prin corespondenta POLITIC

Peste 1 340 de cetățeni și-au exprimat votul prin corespondență în cadrul alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional. Informațiile au fost prezentate de președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, în cadrul unui briefing de presă, informează MOLDPRES.

Președinta CEC a remarcat că procesul de recepționare a plicurilor de către birourile electorale din străinătate s-a încheiat ieri, la ora 18.00.

„Au fost recepționate 1 344 de plicuri din cele 1 808 expediate către alegători. Celelalte plicuri, recepționate după această oră, vor fi declarate nevalabile. În cazul în care va fi organizat turul doi al alegerilor, începerea recepționării plicurilor de către persoane va avea loc doar după ce Comisia va anunța cei doi candidați care vor accede în turul doi”, a spus Angelica Caraman.

În alegerile prezidențiale și referendumul republican constitutional a fost implementat în premieră votul prin corespondență în șase țări: SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda.

sinteza.org

Lasă un răspuns