SIS dezminte falsurile apărute în spațiul public și condamnă încercările de denigrare a imaginii instituției

serviciul de informatii si securitate ACTUAL

Serviciul de Informații și Securitate /SIS/ dezminte informația apărută în spațiul public potrivit căreia instituția ar fi emis un ordin care vizează sursele mass-media naționale și o califică ca fiind o încercare de denigrare a instituției, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al SIS, informația nu corespunde realității, iar obiectivul aparent al diseminării acesteia este de a afecta imaginea şi credibilitatea instituției.

„Adresa de pe care ar fi fost expediată informația nu este asociată Serviciului, fiind inventată pentru a induce în eroare jurnaliștii. În această ordine de idei, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de implicare a Serviciului în dispute cu substrat politic. SIS îşi reafirmă hotărârea de a menține neutralitatea şi echidistanța în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Recent, pe adresele mai multor surse mass-media a parvenit un „așa zis ordin SIS care prevedea controale la sursele de informare”.

sinteza.org

Lasă un răspuns