Igor Grosu la Basarabeasca: În ultimii trei ani, prin intermediul programelor „Satul European” în raion au fost investite peste 13 milioane de lei

igor grosu POLITIC

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat o vizită de lucru în raionul Basarabeasca. El a discutat cu reprezentanții autorităților locale și cu cetățenii despre proiectele implementate și despre investițiile care urmează să fie făcute, comunică MOLDPRES.

Șeful Legislativului a precizat că, în ultimii trei ani, în raionul Basarabeasca, prin intermediul programelor „Satul European” și „Satul European Expres” au fost investite peste 13 milioane de lei, fiind renovat un stadion, o casă de cultură și construiți 11 kilometri de apeduct.

Conform surei citate, alte 22 de milioane de lei au fost investite în reparația podului peste râul Cogâlnic, care a fost renovat pentru prima dată după 50 de ani. La fel, anul trecut, a început reabilitarea drumului G124, care leagă localitățile Ivanovca, Carabetovca, Sadaclia, Iserlia și Bogdanovca de orașul Basarabeasca.

„Pentru următorul an, vor fi realizate alte patru proiecte mari în valoare de aproape 15 milioane de lei. Toate aceste cifre arată că modernizăm Moldova, localitate cu localitate. Împreună construim Moldova europeană acasă”, a accentuat Grosu.

Președintele Parlamentului a mers și la o fabrică din satul Sadaclia, unde sunt cusute haine pentru copii. Vizita a continuat cu discuții despre parcursul european al țării noastre cu locuitorii din satele Sadaclia și Carabetovca.

Raionul Basarabeasca are peste 23 000 de locuitori.

sinteza.org

Lasă un răspuns