Conturile de Instagram ale adolescenților, puse sub un control strict al părinților. Măsurile anunțate de Meta

facebook si instagram SCI-TECH

Adolescenţii care folosesc Instagram vor fi în curând plasaţi automat într-un nou tip de conturi, cu restricţii de confidenţialitate încorporate, care le oferă părinţilor mai mult control asupra activităţii copiilor lor pe platforma de socializare, transmite CNBC, preluat de News.ro.

Marţi, Meta, compania-mamă a platformei de socializare, va începe să lanseze funcţia sa ”conturi pentru adolescenţi”, care îşi propune să pună toţi adolescenţii – inclusiv pe cei care ar putea încerca să mintă despre vârsta lor – în conturi private cărora le pot fi trimise mesaje, pot fi etichetate sau menţionate doar de persoanele pe care deja le urmăresc.

Aceasta este cea mai importantă mişcare a companiei de până acum de a gestiona modul în care minorii folosesc Instagram, un efort al Meta de a combate problemele legate de siguranţa copiilor pe platformele sale.

În ianuarie, CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, şi-a cerut scuze părinţilor, la o audiere online din Senatul american pentru siguranţa copiilor, care au spus că Instagram a contribuit la sinuciderea sau exploatarea copiilor lor. În ultimii ani, compania a lansat o varietate de funcţii şi restricţii de înscriere destinate utilizatorilor adolescenţi, inclusiv controale de supraveghere parentală. Dar până acum, acestea au fost aplicate sporadic.

Supraveghere continuă din partea părinților

Naomi Gleit, şeful de produs la Meta, a declarat că a lucrat pentru a combina instrumente noi şi existente într-un pachet mai standardizat. „Toţi cei sub 18 ani, inclusiv creatorii, vor fi băgaţi în conturi pentru adolescenţi. Ei pot rămâne publici dacă părintele lor este implicat şi le dă permisiunea şi supraveghează contul. Dar acestea sunt schimbări destul de mari pe care trebuie să le facem corect.”, a spus Gleit pentru NBC News.

Compania „a primit mult feedback de la părinţi, mai ales despre câteva lucruri. În primul rând, să fie mai simplu şi mai uşor de utilizat şi acesta este unul dintre obiectivele acestei lansări. Doi, există unele inconsecvenţe în setările actuale pe care le avem. … Şi apoi al treilea lucru este doar să doreşti să aibă mai mult control şi instrumente pentru a-şi ajuta adolescentul online”, a spus Gleit.

Lansarea nu va fi imediată, totuşi. Utilizatorii noi vor fi transferaţi implicit în conturile pentru adolescenţi la înregistrare, dacă au sub 18 ani, dar este posibil ca utilizatorii adolescenţi existenţi să nu vadă modificări imediate. Multe persoane din întreaga lume nu vor fi plasate în conturi pentru adolescenţi decât anul viitor, potrivit unei fişe informative Meta.

  • Comisia Europeană va investiga Meta din motive privind „protecția copilului” pe Instagram și Facebook

Pe lângă noile limite de confidenţialitate, astfel de conturi vor fi plasate şi în cea mai restrictivă setare de conţinut, care limitează conţinutul potenţial sensibil din conturile pe care nu le urmăresc. Conturile vor avea activată şi funcţia Cuvinte ascunse, ceea ce înseamnă că cuvintele sau frazele jignitoare ar trebui filtrate automat din orice comentarii sau mesaje directe pe care le primesc.

Utilizatorii sub 16 ani vor avea nevoie de permisiunea părinţilor sau a altor tutori pentru a-şi modifica noile setări ale contului pentru adolescenţi, în timp ce adolescenţii mai mari de 16 ani vor putea să le ajusteze singuri, cu excepţia cazului în care conturile lor sunt încă conectate la supraveghetorii parentali.

Instrumente de verificare a vârstei utilizatorilor

Meta se aşteaptă ca adolescenţii să încerce să găsească soluţii, a spus Gleit, motiv pentru care intenţionează să testeze o serie de măsuri pentru a-i împiedica să-şi schimbe vârsta sau să-şi creeze conturi noi pentru zile de naştere ale adulţilor.

„Dacă aveţi un cont şi apoi încercaţi să creaţi un cont nou pe acelaşi telefon, vă vom cere să verificaţi vârsta, respectiv un act de identitate guvernamental sau un selfie video pentru a vă dovedi vârsta”, a spus Gleit.

Meta ar putea fi, de asemenea, capabilă să urmărească adolescenţii care folosesc diferite dispozitive pentru a crea conturi pentru adulţi, dacă, de exemplu, se înregistrează cu aceleaşi adrese de e-mail sau numere de telefon ale conturilor de adolescenţi originale.

„Şi, de asemenea, lucrăm la o tehnologie care să încerce să prezică, pentru persoanele care au o vârstă stabilită ca adult, dacă credem că mint şi că ar putea fi de fapt un adolescent. Pentru aceşti oameni, vrem să le cerem, de asemenea, să verifice vârsta şi să le punem şi în conturi pentru adolescenţi”, a spus Gleit.

Folosind inteligenţa artificială, tehnologia, despre care Meta susţine că este o premieră pentru industrie, îşi propune să ajute Instagram să prezică dacă utilizatorii au peste sau sub vârsta de 18 ani – chiar dacă conturile lor indică zile de naştere a adulţilor.

Instrumentele de predicţie a vârstei, programate să intre în testare în SUA la începutul anului viitor, vor analiza semnale comportamentale, cum ar fi momentul în care a fost creat un cont, ce fel de conţinut şi conturi cu care interacţionează şi cum scrie utilizatorul. Celor despre care Meta consideră că ar putea fi adolescenţi li se va cere apoi să îşi verifice vârsta.

Gleit a refuzat să ofere detalii mai aprofundate despre modul în care va funcţiona tehnologia, spunând că compania vrea să-i împiedice pe adolescenţi să descopere exact cum să ocolească instrumentele sale de detectare.

Limitarea timpului petrecut pe aplicație

Părinţii care au configurat controale de supraveghere, care necesită ca atât tutorele, cât şi adolescenţii lor să se înscrie, vor putea acum să vadă cui au trimis mesaje adolescenţii – deşi nu vor putea citi conversaţiile reale. De asemenea, vor putea vedea subiectele pentru care adolescenţii lor şi-au exprimat interesul, deoarece conturile pentru adolescenţi vor putea selecta anumite subiecte despre care ar dori să vadă mai mult în paginile lor Explorare.

Iar pentru conturile pentru adolescenţi, un nou ”Mod inactiv” (care înlocuieşte funcţiile existente Modul Silenţios şi Nudges nocturne) va opri notificările şi va trimite răspunsuri automate de la ora 22:00 la 07:00. Conturile vor primi, de asemenea, noi solicitări ”Limita zilnică” care le încurajează să închidă Instagram după 60 de minute de utilizare.

Supraveghetorii parentali vor putea personaliza în continuare orele în care doresc să blocheze accesul adolescenţilor lor la aplicaţie sau să stabilească limite de timp maxime pentru fiecare zi.

Dar, aşa cum este probabil ca adolescenţii să mintă cu privire la vârsta lor pe reţelele sociale, Meta se pregăteşte în mod similar pentru cei care ar putea încerca să-i deturneze controalele de supraveghere parentală. Conturile pentru adolescenţi nu vor putea supraveghea alte conturi pentru adolescenţi, a spus Gleit, şi va exista o limită la numărul de conturi pentru adolescenţi pe care o persoană le poate supraveghea.

„Abordarea noastră este de a oferi părinţilor controlul. Credem că părinţii îşi cunosc cel mai bine adolescenţii şi, prin urmare, nu cred că toate aceste controale sunt neapărat potrivite pentru toată lumea, dar vrem să le oferim părinţilor opţiunile de a alege ceea ce este potrivit pentru copilul lor”, a spus Gleit.

sinteza.org

Lasă un răspuns