VIDEO// Poliția confirmă că o polițistă de la Florești ar fi colectat semnături pentru doi candidați la funcția de șef al statului

colectarea semnaturilor POLITIC

După dezvăluirile unei polițiste că ar fi fost forțată de superiorii săi să declare că ar fi colectat semnături în favoarea a doi candidați la prezidențialele din acest an, IGP confirmǎ faptul că este vorba despre o angajată a Inspectoratului de Poliție Florești, care la moment este vizată într-o anchetă a Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI,transmite alerta.md.

„În primul rând vreau să punctez că poliția este apolitică și categoric nu poate fi admis faptul ca polițiștii să fie implicați în activități politice. Or, în cadrul anchetei, s-a stabilit că angajata noastră a colectat semnături de la cetățeni, fiind implicată activ în aceste activități.

Adaug că, un angajat al Poliției se poate semna într-o listă, dar este total inadmisibil ca un polițist să umble pe la casele cetățenilor pentru a colecta semnături pentru un anumit candidat politic, ceea ce a și făcut colega noastră, încălcând astfel grav legea.

Un alt aspect este că persoanele care colectează semnături în favoarea unui actor politic trebuie să dispună de o legitimație eliberată, în acest sens, de Comisia Electorală Centrală. Cu referire la acuzele aduse de aceasta conducerii Inspectoratului în care activează, precizez că acestea sunt nefondate și au scop să denigreze instituția în care își desfășoară activitatea”, a declarat Diana Fetco, purtǎtorul de cuvânt al IGP, pentru canalul de Telegram al jurnalistului Vadim Ungureanu.

Pe același canal de Telegram a apărut un video care suprind o persoană care ar colecta semnături.

sinteza.org

Lasă un răspuns