Șefa ANI confirmă că soțul ei a activat în cadrul SPPS. Detalii despre o posibilă reglare de conturi

3 1 OPINII

Rodica Antoci, care a intrat în gura presei recent, a confirmat faptul că soțul acesteia ar fi activat în cadrul SPPS după ce ar fi apărut informații că prin intermediul ANI se fac anumite reglări de conturi a celor apropiați conducerii ANI.

Bloggerul Eugeniu Luchianiuc a dedicat un articol despre ”lupta” dintre Anatol Golea, fost director al SPPS, dar și soțul președintelui ANI, Iurie Antoci. Articolul îl puteți vedea AICI.

Șefa ANI confirmă că soțul ei a activat în cadrul SPPS. Detalii despre o posibilă reglare de conturi

Contactată de redacția Sinteza, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Rodica Antoci a comunicat că nu este niciun secret că soțul acesteia a activat în cadrul SPPS, menționând că din acest lucru se creează o poveste care nu are nicio legătură cu activitatea de control a ANI.

“Nu este un secret că soțul a lucrat la SPPS, doar că din asta se creează o poveste care nu are nici o legătură cu activitatea de control a ANI“, a declarat presei șefa ANI, Rodica Antoci, fiind rugată să comenteze învinuirile privind posibile reglări de conturi a soțului ei Iurie Antoci cu fostul șef SPPS, Anatolie Golea.

Rodica Antoci a menționat în răspunsul pentru presă.

”Înțeleg în ce context vin aceste întrebări și deducții. Verificările în cadrul ANI se realizează în baza unor sesizări, petiții, care se înregistrează în mod oficial și în mod aleatoriu sunt distribuite spre verificare inspectorilor de integritate. Nu președintele ANI face controale, dar cei 25 de inspectori de integritate pe care îi are ANI. Orice subiect are dreptul să conteste actul de constatare, dacă acesta consideră că are dreptate atunci să și-o demonstreze în instanța de judecată, dar nu prin organizarea articolelor de presă denigratoare și calomnioase. Facem un apel către toate instituțiile media să nu implice numele ANI în supărările subiecților de control care au fost constatați cu încălcări. Acuzele acestora sunt subiective, iar instituția noastră și-a argumentat constatările în actul de constatare, care este public și poate fi vizualizat de oricine. La provocări nu vom răspunde, iar răspunsul pe care vi l-am dat corelează cu toate întrebările oferite”, a comunicat purtătoarea de cuvânt ANI.

Potrivit informațiilor mediatizate, sesizarea de “control al averii și intereselor personale” al ex-șefului SPPS, Anatolie Golea, a fost depus pe data de 18.09.2018, de către Moraru Igor.

  • Șefa ANI confirmă că soțul ei a activat în cadrul SPPS. Detalii despre o posibilă reglare de conturi
  • Șefa ANI confirmă că soțul ei a activat în cadrul SPPS. Detalii despre o posibilă reglare de conturi

În primul rând soțul șefei ANI, Iurie Antoci, avea nevoie de cineva cu mâinile căruia să înceapă răfuiala. El l-a ales pe Igor Moraru – colegul lui de SPPS cu care Iurie Antoci a stat în același birou de mult timp. Poftim dovezi că ancheta ANI a început la inițiativa lui Igor Morari care, încă în septembrie 2018, a depus la ANI o cerere și tot trimitea scrisori la fiecare câteva luni și primea operativ răspunsuri direct de la Șefa ANI. De ce a fost ales anume Igor Morari? E simplu. Cei din SPPS spun că Igor Moraru a fost eliberat din funcție de Golea din cauza încălcării disciplinei de serviciu, iar Iurie Antoci simțea că va fi următorul și și-a depus singur demisia », a publicat astăzi pe rețelele de socializare bloggerul Eugen Luchianiuc.

El susține că “Apropo, verificarea lui Golea a fost încredințată inspectorului Fetescu l-a “spălat” de păcate pe adjunctul procurorului general, Ruslan Popov.

În două cuvinte “ANI a trecut cu vederea casa de lux a procurorului, pe care nu a declarat-o până în 2015, a justificat împrumuturile din partea socrilor, iar afacerea de milioane din agricultură înregistrată pe numele tatălui a lăsat-o pe seama Fiscului”.

Referinduse la publicațiile din presă privind posibila implicare într-o reglare de conturi, șefa ANI, a menționat că “acuzele acestora sunt subiective, iar instituția și-a argumentat constatările în actul de constatare, care este public și poate fi vizualizat de oricine“.

sinteza.org

Lasă un răspuns