VIDEO// Partidul PACE a protestat în fața primăriei Bălți: Renato Usatîi organizează licitații fictive și fură bani din buget

screenshot 2 7 POLITIC

Secretarul General al Partidului PACE pe zona de nord, a protestat împreună cu alți activiști în fața primăriei Bălți. Aceștia se arată nemulțumiți de faptul că primarul de Bălți, Renato Usatîi, acceptă delapidările de bani și cheltuie bani din buget netransparent, fără a purta răspundere:

”Ne aflăm din nou în fața primăriei din faimosul oraș Bălți. Astăzi protestăm pentru delapidările de bani din primăria orașului Bălți. (…) Pe faimoasa baie s-a cheltuit peste 11 milioane de lei, mai bine zis furați, și nimeni nu poartă răspundere (…) V-ați obișnuit de fiecare dată să furați banii din buget și de fiecare dată să nu purtați răspundere, să dați din umeri și să ne spuneți prostii”, susține organizatorul Nelu Straciuc.

Totodată, acesta își motivează decizia de a protesta duminică și nu în oricare altă zi din săptămână, declarând că sultanul (n.r Renato Usatîi) niciodată nu ar fi la primărie și mereu găsește scuze pentru a nu accepta cetățenii în audiență.

”Am ales ziua de duminică, deoarece ori să vii duminică, ori luni, ori marți – tot timpul e închis. Ca să primești audiență de la primar trebuie să stai câte 2 ani în rând”, menționează candidatul PACE.

Organizatorul mai menționează faptul că licitațiile organizate de primăria Bălți, dar și de primarul capitalei de nord sunt fictive, atenționându-l pe Renato Usatîi de faptul că va fi taxat dur de cetățeni la alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc la data de 11 iulie 2021.

”Strada Konev, aici s-au cheltui 14 milioane de lei și cel mai interesant este că și astăzi această stradă este în construcție (…) Toate licitațiile care se fac în Bălți, sunt fictive și mereu sunt câștigate de aceeași persoană. Cetățenii vor taxa la greu pentru că au fost doar promisiuni”, declară Secretarul General PACE pe zona de nord.

Menționăm că anterior și redacția Sinteza a publicat un material despre licitațiile fictive organizate de Renato Usatîi în care câștigător al licitației devine permanent Boris Marcoci, candidatul sub numărul 43 din lista Partidului Acțiune și Solidaritate.

Renato Usatîi nu a fost de găsit pentru a comenta acțiunea de protest a partidului PACE.

sinteza.org

Lasă un răspuns