Se spune că alcoolul consumat cu moderație nu afectează starea de sănătate și nu vă pune viața în pericol, dacă nu exagerați. Pentru a nu ajunge să intrați în comă alcoolică, trebuie să țineți cont de câțiva factori importanți. Și asta pentru că, intoxicația cu alcool este o consecință gravă și poate duce la moarte. Iată după cât alcool consumat intervine coma alcoolică, având în vedere că acest lucru depinde de mai mulți factori.
După cât alcool consumat intervine coma alcoolică
Atunci când bei prea mult sau prea repede, respirația voastră ar putea fi afectată. Intoxicația cu alcool este o consecință gravă și uneori mortală a consumului de cantități mari de alcool într-o perioadă scurtă de timp.
De asemenea, trebuie să știți că, în cazul în care exagerați cu alcoolul, respirația ar putea fi afectată, ca și ritmul cardiac, temperatura corpului și reflexul gag. Acest lucru poate duce la comă și la moarte.
Cât intri în comă alcoolică?
Intoxicația cu alcool poate apărea și atunci când adulții sau copiii consumă accidental sau intenționat produse de uz casnic care conțin alcool.
Semnele și simptomele otrăvirii cu alcool presupune:
-confuzie
-vărsături
-convulsii
-respirație lentă
-respirație neregulată. Asta înseamnă un decalaj de peste 10 secunde între respirații
-piele vânătă sau palidă
-temperatură corporală scăzută
-inconștiență
Chiar dacă nu întotdeauna apar simptomele menționate mai sus, o persoană care este intoxicată cu alcool și este conștientă, trebuie să ceară ajutor medical. În caz contrar, persoana în cauză poate ajunge la deces.
Nu exagerați cu alcoolul!
– alcoolul este absorbit rapid de corp, cu mult înaintea celorlalți nutrienți
– este nevoie de mult mai mult timp pentru ca organismul să scape de alcoolul ingerat
– Majoritatea alcoolului este procesat (metabolizat) de către ficat.
-dacă alimentele digeră în câteva ore, alcoolul este absorbit rapid. Acesta poate afecta ficatul
– Băuturile mixte pot conține mai mult de o porție de alcool și pot dura chiar mai mult timp pentru a se metaboliza.
-Cu cât cantitatea de alcool băută este mai mare, cu atât riscul de intoxicație cu alcool este mai mare. Mai ales dacă vorbim despre o perioadă scurtă de timp.
Ce spun specialiștii
„Un bărbat care are o greutate de 100 kg și o înălțime de 1,70 metri poate intra în coma alcoolică daca bea cinci litri de bere sau 2,2 litri de vin.
Medicii legiști spun că la o alcoolemie de peste trei ar putea surveni decesul, însă nu întotdeauna se întâmplă, fiind vorba doar de intoxicație a organismului cu alcool”, susțin specialiștii în domeniu.
În intoxicaţia etilică acută, se acceptă existenţa a 3 faze:
– faza de excitaţie (alcoolemie de 0,5-1,5 g%o, cu euforie, logoree, expansivitate, senzaţie de căldură”
– faza medico-legală numită şi faza de beţie, cu alcoolemie între 1,5-2,5
Asta se caracterizată prin mers necoordonat și o dificultate de vorbire înceată. Un alt simptom este confuzie mintală. De asemenea, apare scăderea acuităţii auditive şi vizuale, tulburări psihice. Toate acestea, poate determina persoana în cauză să devină agresivă și să facă lucruri necontrolate.
– faza comatoasă cu alcoolemie de peste 2,5 g%o.
Aici persoana ajunge deja la hipotermie (prin vasodilataţie generalizată). I se mărește pupila și este aproape de comă. Alcoolemii de peste 4 g%o conduc rapid la comă şi moarte.