Kenya: Singura girafă albă din lume, monitorizată prin GPS pentru a fi protejată de braconieri

145537 121044 LIFESTYLE

Singura girafă albă din lume este monitorizată cu ajutorul unui dispozitiv de urmărire prin GPS, montat de autoritățile pentru protecția faunei sălbatice din Kenya pentru a proteja acest animal rar de activitățile de braconaj, relatează marți agenția DPA, citată de Agerpres.

Girafa albă de sex masculin prezintă o trăsătură genetică rară numită leucism, care provoacă pierderea parțială a pigmentării, a explicat într-un comunicat emis marți Ahmed Noor, directorul rezervației comunitare Ishaqbini Hirola Conservancy unde trăiește animalul, situată în orașul Garissa.

Acest exemplar este unul dintre cele trei girafe albe care au trăit în această rezervație până când o girafă albă de sex feminin și puiul ei au fost omorâți de braconieri, în luna martie.

Dispozitivul GPS, care a fost plasat într-un corn al girafei, va oferi date în timp real cu privire la locul în care se află animalul, ceea ce va permite rangerilor să îl protejeze de braconieri, a precizat Noor.

Printre animalele care trăiesc în această rezervație se numără exemplare de Giraffa reticulata, specie pe cale de dispariție, dar și antilope hirola, a căror populație actuală din sălbăticie este estimată la 450 de indivizi.

sinteza.org

Lasă un răspuns