LIVE// Mai mulți deputați PAS și PSRM asistă la numărarea ziarelor socialiste

POLITIC

Mai mulți deputați ai Partidului Socialiștilor (PSRM) și ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) se află la Inspectoratul de Poliție al sectorului Centru pentru a verifica, împreună cu polițiștii, microbuzele cu materiale electorale în susținerea candidatului Igor Dodon. Deputații de opoziție spun că este vorba de un tiraj mult mai mare decât cel indicat pe ziare, adică 55 000. 

Imaginile LIVE de la fața locului au fost difuzate de către deputatul PAS Lilian Carp. Acesta este însoțit de Oazu Nantoi. Ulterior, acestora li s-a alăturat și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță.

La fața locului sunt prezenți și deputații socialiști.

Un scandal a izbucnit pe 11 noiembrie la Editura „Universul”, care este tipografie de stat. Mai mulți deputați PAS au oprit tipărirea unor materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon, pe motiv că este vorba despre o fraudă, fiind utilizate resursele publice. Mai mult, în ziare era indicat că au fost scoase la tipar de o tipografie privată.

PAS a cerut CEC să îl tragă răspundere pe Igor Dodon și chiar eliminarea sa din cursa electorală.

Staff-ul electoral al candidatului Dodon susține că nu au fost comise încălcări, iar „EditTiparGrup” ar fi încheiat un subcontractant cu Editura „Universul”.

În această dimineață, un grup de deputați PSRM, printre care Grigore Novac și Nicolae Pascaru au venit la Inspectoratul General al Poliției, unde au fost duse cele două microbuze cu materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon. Aceștia au cerut oamenilor legii ca mijloacele de transport să fie preluate de staff-ul electoral a lui Igor Dodon.

sinteza.org

Lasă un răspuns