Facebook a blocat un grup creat pentru susținerea lui Donald Trump

SCI-TECH

Administrația rețelei sociale Facebook a eliminat grupul ”Stop the Steal”, care a fost creat de susținătorii lui Donald Trump. Membrii grupului au publicat știri false despre evenimentele care au avut loc la alegeri, iar unii membri au instigat la ură și violență.

Înainte de blocare, creatorii Stop the Steal au susținut că democrații se ocupă de falsificări masive în alegeri și au colectat donații pentru procese.

„În conformitate cu măsurile excepționale luate în timpul exacerbării tensiunilor, am eliminat grupul Stop the Steal, care a venit cu evenimente care se presupune că au loc în lumea reală. Acest grup se ocupă de delegitimizarea procesului electoral, unii membri ai acestuia îndeamnă la violență, ceea ce ne alarmează”, a declarat agenția Reuters.

Anterior, administrația Facebook și Twitter au promis să lupte împotriva falsurilor în timpul alegerilor prezidențiale, precum și să ascundă publicațiile candidaților și staff-urilor lor, dacă aceștia își declară victoria înainte de a face bilanțul oficial.

sinteza.org

Lasă un răspuns