S-a descoperit un nou organ în corpul uman. Ce rol are și unde e situat

SCI-TECH

Corpul uman este plin de surprize! Cercetătorii au descoperit un nou organ, din greșeală, în timpul unor studii despre cancerul de prostată. Ce sunt glandele salivare tubariale, despre care nimeni nu a știut până acum.

Surpriza a fost la fel de mare și pentru cercetători, mai ales că descoperirea a fost făcută din pură întâmplare. Noile glande au fost denumite glande salivare tubariale, numele provenind de la amplasarea lor, pe o bucată de cartilaj numită torus tubarius, ce se găsește în spatele nasului.

Descoperirea schimbă tot ce se știa până acum despre regiunea nazo-faringiană, care nu găzduiește doar o serie de glande salivare microscopice, așa cum se credea până acum, ci și noul set de glande  de aproximativ 3,9 centimetri lungime.

Se pare că rolul glandelor salivare tubariale este acela de a lubrifia partea de gât aflată în spatele nasului și a gurii, au concluzionat cercetătorii în revista Radiotherapy and Oncology.

Descoperirea a fost făcută de către savanții de la Institutul olandez al cancerului în timpul unor studii privind cancerul de prostată. Surprinzător, țestul glandei recent descoperit este bogat și el, la rândul lui, în proteina PSMA.

Confirmarea a venit după ce oncologul a scandat 100 de pacienți și a constatat că toți au aceste glande.

sinteza.org

Lasă un răspuns