Medicii confirmă! Călătoriile ne schimbă modul de gândire!

Calatoriile ii ajuta pe copii sa fie mai buni la scoala si nu numai LIFESTYLE

Cu toții cunoaștem că odihna în aer liber, ne ridică dispoziția și ne umple de puteri. Recent, medicii au descoperit și demonstrat că ea (odihna) ne poate schimba creierul în mod direct. În direcția bună!

După cum s-a constatat, odihna în aer liber și călătoriile în locuri sălbatice și departe de civilizație, nu doar ne dăruie emoții și trăiri noi, dar și ne ajută să nu mai … gândim! Nu e glumă. Conform constatărilor, cea mai bună metodă în lupta cu proasta dispoziție, e de a „deconecta” creierul. Cel mai curios, este că în acest regim, cel  de „deconectare”, creierul uman suferă transformări.

Pentru a putea demonstra această teorie, cercetătorii au luat un grup de oameni, care s-au plimbat prin pădure, timp de o oră și jumătate. La fiecare dintre participanții la experiment, s-a observat o scădere a activității cortexului prefrontal – zonă a creierului, responsabilă pentru bolile psihice. Iar acum, imaginați-vă ce se întâmplă în capul omului care petrece în natură, nu o oră și jumătate, ci câteva zile!

Cercetătorii au răspuns și la întrebarea: cum schimbările din creier se răsfrâng asupra activității noastre zilnice. Ei au selectat un grup de voluntari, pe care i-au rugat să deconecteze toate gadget-urile timp de câteva zile și să se retragă mai departe de aglomerația urbană. După aceasta, participanții la experiment au trecut un test de creativitate și au trebuit să rezolve câteva probleme mai complicate. Spre surprinderea tuturor, s-a constatat că nivelul gândirii creative s-a mărit cu 50%. Minim!

O sănătate bună, viață îndelungată, armonie în relațiile personale și fericire autentică – pentru a obține toate astea, este suficient să vă odihniți, atunci când trebuie, și din când în când, să lăsați toate nevoile deoparte, să vă luați rucsacul de drumeții și să plecați acolo unde e liniște și frumusețe.

Poate ar fi timpul să o faceți chiar acum?

sinteza.org

Lasă un răspuns